GL Education och Mystudyweb i samarbete för att stödja svenska skolors främjande av elevers välbefinnande

2019-04-02

Den globala leverantören av bedömningstest, GL Education har tecknat ett 10-årigt samarbetsavtal med Mystudyweb, en av Sveriges mest dynamiska och framgångsrika leverantörer av digitala test för skolor.

Partnerskapet fokuserar på det växande behovet i svenska skolor av att förstå och stödja barn i sitt lärande och identifiera de dolda hinder för lärande som elever upplever både i Sverige och globalt. Samarbetet inleds med lanseringen av GL Educations test PASS (Pupil Attitudes to Self and School), som har översatts och anpassats till svenska. Lanseringen av PASS kommer att ske vid SETT-mässan i Stockholm den 9 - 10 april.

PASS är en standardiserad, psykometrisk elevenkät som ger eleverna tillfälle att själva uttrycka sina tankar om sin roll som elever. Detta ger skolan och lärare möjlighet att ingripa och säkerställa att alla eleverna har en hälsosam och positiv inställning till sig själva och sitt lärande. PASS tar bara 20 minuter att genomföra och är en viktig komponent för i skolans elevstödjande arbete med elevers välbefinnande.

Greg Watson, VD för GL Education: "Även om utbildningssystemen varierar mycket runt om i världen är vissa hinder för inlärning desamma, och elevernas välbefinnande är ett av dem. Ett flertal studier har visat att en positiv inställning till lärande och elevernas välbefinnande inte är ett tillval utan är ett måste för ett framgångsrikt akademiskt liv. PASS hjälper skolor att stödja elevers välbefinnande genom att ge lärare insikter i elevernas attityder till sitt lärande. Vi är mycket glada över vårt samarbete med Mystudyweb och att kunna erbjuda PASS i Sverige, till förmån för både elever och skolor."

Mathias Crona, VD för MyStudyWeb Sweden AB: "Vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda PASS till svenska skolor. Försöksfasen av PASS visade på en hög efterfrågan i svenska skolor av ett standardiserat, psykometriskt prov av hög kvalitet och med individuell återkoppling. Vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap med en sådan ledande bedömningsleverantör som GL Education, och att i framtiden lansera ytterligare testprodukter från GL Education i Sverige.”

Om PASS

PASS är en elevenkät för grundskolor och gymnasieskolor i Storbritannien och runt om i världen. PASS skapades av skolpsykologer och är baserad på 600 000 elevenkäter, vilket gör att resultaten är statistiskt robusta vid mätning av subjektiva och känsliga frågor. Nästan två miljoner PASS-bedömningar har genomförts under de senaste fem åren.

Om Mystudyweb

Mystudyweb är en banbrytande leverantör av EdTech-lösningar, med bevisad effektivitet för svenska skolor. Företaget har framgångsrikt introducerat det norska bedömningsverktyget Kartläggaren i Sverige samt erbjuder sitt digitala läromedel mystudyweb till ett växande antal skolor.

Om GL Education

GL Education (kallas i Storbritannien GL Assessment) har en ständigt växande närvaro i skolor i över 100 länder. Företaget leder nu vägen för digitala bedömningar som anpassats för lokala skolor i Mellanöstern och Kina. Översättningen av PASS till svenska är en indikation på den riktning GL Education är på väg.

Läs mer om GL Education på www.gl-education.com

För ytterligare information, kontakta:

Danielle Morgan, Head of Marketing and Communications, GL Education
Tel: +44 (0) 20 8996 3632 / +44 (0)7740 393448
E-post: danielle.morgan@gl-education.com

Mathias Crona, VD, MyStudyWeb Sweden AB
Tel: +46 (0) 761 382 100 / +46 (0)8-6612700
E-post: mathias.crona@mystudyweb.com

Om Jessica Crona:
Jag är legitimerad lärare och har undervisat elever på alla nivåer inom grundskolan i ca.12 år och har även arbetat som speciallärare.

2012 grundade jag och min man Mystudyweb Sweden AB och idag driver vi företaget på heltid. 

Jag brinner för skolutveckling och hoppas att denna blogg kan inspirera till en mer digital undervisning!