LEKFULLT Läromedel i matematik för f-6

Matific är ett av världens mest framgångsrika läromedel i matematik och används av miljontals elever i över 50 länder. En nyckel till Matifics framgång är kombinationen av omfattande internationell forskning och den lustfyllda speldesignen vilket gör Matific uppskattat av och motiverande för eleverna.  Flertalet forskningsstudier har visat att elever lär sig mer med Matific än andra jämförbara digitala läromedel i matematik för åk F-6.

Materialet på Matific är mycket omfattande med över 2,000 interaktiva aktiviteter för att träna matematiska begrepp, färdigheter, kritiskt tänkande samt problemlösning. Matific gör det är enkelt att differentiera undervisningen. Eleverna kan arbeta individuellt på Äventyrsön med ett adaptivt upplägg där eleven med sin avatar utforskar magiska världar och motiveras med olika typer av belöningar eller genom att läraren väljer ut och tilldelar eleverna uppgifter. Eleverna kan också lära sig och befästa sina kunskaper tillsammans genom olika aktiviteter med flera spelare.

Matific

Smart & roligt

Med Matific blir matematiken aldrig för svår eller för lätt eftersom programmet anpassar sig efter eleven. Eleverna kommer enkelt igång på egen hand med individuellt arbete och läraren kan även välja bland ett stort antal interaktiva aktiviteter för lekfulla genomgångar med hela klassen.

Tydliga resultat

Lärare får snabbt och enkelt en god bild av elevernas förståelse av varje moment och kan följa varje elevs arbete i realtid. Detaljerade rapporter på både gruppnivå och individnivå ger läraren kontroll, insikter och möjlighet att stötta varje elev vid rätt tidpunkt.

Internationell Forskning

Matifics främsta styrka är att den pedagogiska kvaliteten på Matifics matematiska material som har utvecklats tillsammans med ledande forskare inom matematik, datavetenskap, undervisning och barns utveckling från Berkeley, Harvard, Stanford och Einsteininstitutet.

innehåll åk.7-9

Matific innehåller även ett stort antal aktiviteter och övningar för åk.7-9 och materialet utökas kontinuerligt. Detta gör Matific perfekt för differentierad undervisning med elever i de yngre klasserna som behöver utmanas och för äldre elever som uppskattar den lustfyllda speldesign som Matific erbjuder.

Interaktiva aktiviteter som skapats av experter

Matifics främsta styrka är de pedagogiska principer som utvecklats av Matifics akademiska styrelse.  Deras roll är att att se till att den pedagogiska kvaliteten i Matifics matematiska innehåll är i överensstämmelse med aktuell forskning inom utbildning och barns utveckling. Med Matific är det lätt att hitta det innehåll du behöver för att bygga elevernas förståelse för matematik på djupet. Med över 2 000 interaktiva aktiviteter som är noggrant utformade för att säkerställa att eleverna verkligen lär sig - och har roligt när de gör det är det enkelt att anpassa Matific så att det passar din planering av undervisningen. Oavsett om du vill introducera ett nytt område eller finslipa elevernas färdigheter har Matific allt du behöver.

 VILL DU VETA MER?

Bild på adaptivt äventyr i matematik

ADAPTIVT ÄVENTYR

När eleven kommer till Äventyrsön första gången gör eleven först ett  inplacerings test. Matifics algoritm anpassar sig sedan till varje barns takt och framsteg och skapar ett individuellt matematikäventyr som säkerställer att eleven varken har får bråttom eller hålls tillbaka i sin kunskapsutveckling.

Bild på spela tillsammans i läromedel i matematik

spela tillsammans

I Arena spelen får eleverna  möjligheten att bygga sina matematikkunskaper i snabba live quiz matcher tillsammans med sina klasskamrater eller andra användare från hela världen. Varför inte avsluta ett gemensamt arbetsområde med en Arena omgång eller repetera tidigare områden tillsammans för att säkerställa att de nya kunskaperna är befästa hos alla elever!?

Bild på elevens val i Matific läromedel i matematik

Elevens val

I Träningsområde så väljer eleven uppgifter själv och tar eget ansvar för sin inlärning vilket ökar elevens självförtroende och känsla av delaktighet. Eleven väljer ett specifikt träningsområde där eleven finslipar och befäster sina färdigheter genom olika övningar med fokus på specifika områden och begrepp.

Skapa uppdrag i matematik med Matific

SKAPA UPPDRAG och LÄXOR

I Tilldelat arbete jobbar eleverna med de aktiviteter som läraren väljer ut. Det kan vara samma aktivitet till en klass, grupp eller individuella aktiviteter till en elev. Läraren styr över tidsintervallet när uppgiften ska lämnats in

INTERVJU: LÄRAREN JENNY BERÄTTAR OM HUR HON JOBBAR MED MATIFIC I ÅK.4

"Det som är coolt med Matific är att de elever som har haft det kämpigast med matematiken, helt plötsligt tycker att det är kul med matte!"

Jenny Stål, Legitimerad lärare åk 4, Lärande grundskola Vik (Vira) i Upplands Väsby
Läs mer
Bild på hur man skapar rapporter i läromedel i matematik

Insiktsfulla rapporter och Djupanalys i realtid!

Matific registrerar allt så att du enkelt kan se hur mycket tid dina elever spenderar på plattformen, få reda på vem som har slutfört sitt arbete, mäta elevernas utveckling och mycket mer. Med Live-Classroom funktionen följer du elevernas arbete under pågående lektion och du kan snabbare identifiera elever med svårigheter och med bara några få klick möta elevens behov direkt med riktade uppgifter. Detaljerade elev-, grupp-, klass- eller skolrapporter visar hur eleverna presterar inom varje område och ger snabb överblick på vilka elever som presterar på topp och vilka elever som behöver med stöd.

din Mattekompis - när som helst, var som helst!

Eleverna kan använda Matific på alla plattformar och enheter. Matific kan också spelas offline via appen så du behöver aldrig oroa dig för dåliga  WIFI-anslutningar. Matific är kidSAFE-certifierad och det finns självklart ingen reklam och ingen tredjepart kan kontakta barnet via appen.

Tillgänglig på   App Store

   

 Google Play

   

 

 Webbläsare

Bild på Matific spel för läromedel i matematik