mystudyweb blogg

Globalt prisbelönt matteläromedel nu i Sverige!

2023-11-08

Vi har den stora glädjen att meddela att vi nu lanserar Matific ett av världens mest framgångsrika läromedel i matematik som nu blir tillgängligt även för svenska elever! En nyckel till Matifics framgång är kombinationen av omfattande internationell forskning och den lustfyllda speldesignen som redan motiverar och uppskattas av miljontals elever i över 50 länder.

Över 2000 interaktiva aktiviteter

Materialet på Matific är mycket omfattande och innehåller över 2000 aktiviteter för att träna matematiska begrepp, färdigheter, kritiskt tänkande samt problemlösning.

Med Matific kan läraren både ha engagerande genomgångar i helklass och enkelt differentiera undervisningen för att passa varje elev. Eleverna arbetar individuellt med ett adaptivt upplägg på Äventyrsön där eleven utforskar magiska världar och motiveras med olika typer av belöningar eller genom att läraren väljer ut och tilldelar eleverna specifika uppgifter. Med olika aktiviteter för flera spelare kan eleverna också lära sig och befästa sina kunskaper tillsammans!

Matific finns tillgängligt i över 50 länder och på över 40 språk och innehållet omfattar över 50 länders lokala kursplaner. Alla elever kan lära sig matte på valfritt språk, även andra språk än det du undervisar på. Det gör Matific perfekt för flerspråkiga klasser, för eleverna kan till och med använda olika språk under en och samma lektion.

Baserat på internationell forskning

Matifics främsta styrka är de pedagogiska principer som utvecklats av Matifics akademiska styrelse.  Den akademiska styrelsen består av experter inom matematik, datavetenskap, utbildning och barnutveckling, däribland ledande forskare från Berkeley, Harvard, Stanford och Einsteininstitutet. Den akademiska styrelsens roll är att se till att den pedagogiska kvaliteten i Matifics matematiska verksamhet är i överensstämmelse med aktuell forskning inom utbildning och barns utveckling.

INSIKTSFULLA RAPPORTER OCH DJUPANALYS I REALTID

Matific registrerar allt så att du enkelt kan se hur mycket tid dina elever spenderar på plattformen, få reda på vem som har slutfört sitt arbete, mäta elevernas utveckling och mycket mer. Med Live-Classroom funktionen följer du elevernas arbete under pågående lektion och du kan snabbare identifiera elever med svårigheter och med bara några få klick möta elevens behov direkt med riktade uppgifter. Detaljerade elev-, grupp-, klass- eller skolrapporter visar hur eleverna presterar inom varje område och ger snabb överblick på vilka elever som presterar på topp och vilka elever som behöver med stöd.

Tillgängligt och säkert

Eleverna kan använda Matific på alla plattformar och enheter. Matific kan också spelas offline via appen så du behöver aldrig oroa dig för dåliga  WIFI-anslutningar. Matific är kidSAFE-certifierad och det finns självklart ingen reklam och ingen tredjepart kan kontakta barnet via appen.

Tillgänglig på     App Store       Google Play    Webbläsare

Testa utan kostnad

Vill du testa Matific med dina elever erbjuder vi just nu en kostnadsfri  provperiod på 60 dagar (normalt 30 dagar). Ni får direkt tillgång till alla funktioner på Matific och kan registrera alla lärare och elever på skolan och lära känna Matific utan att ni förbinder er till något. TESTA HÄR